Ziua Mondială a Alfabetizării

8 septembrie – Ziua Mondială a Alfabetizării

(Copilul de ieri, ființa de toate zilele … despre alfabet și alte litere)

Astăzi, îmi spun – am de realizat multe. Cu mâinile nealienate de mine apuc o carte stingheră și ușor fugară …

post-fb-finalDar cum putem motiva și susține o societate deprinsă cu un alt sistem de valori, copleșiți de cu totul alte virtuți – măguliți de plăceri și efemerități – alimentați dar și alimentând alene forme defectuase prin care aceste grupuri se materializează fără a deține un minim al controlului …

Educația – faptul că mergem la școală – TOȚI – relevă decorul acelei calități însemnate, mândră și prolifică pe care ne-o asumăm vădit emoționați – continuu însetați de mult mai mult, necontenind doritori de ceea ce presupune inovație și sustenabilitate.

Cunoștințele, abilitățile, aptitudinile și valorile dobândite în timp prin muncă, susținere, ambiție și motivație – doar acestea ne deosebesc de ceilalți … pentru o societate altfel, alegeți să fiți altfel – muncind, socotind pas cu pas ticăitul ceasului, și nelăsând molatic și docil lucrurile la voia întâmplării.

Un OM spunea – “Educaţia este cea mai puternică armă pe care voi o puteţi folosi pentru a schimba lumea.” – schimbare pornește de la fiecare dintre noi, împreună putem aduna tot ceea ce este mai bun și mai frumos, mai mândru și mai deplin – în degetul mic.

Ajutând un copil să meargă la școală, ajutăm tinerii de mâine și adulții de poimâine – conducem societate spre echilibrul culturii-a minții-și a sufletului!

Iar în ziua în care acei ȘCOLARI ne vor trimite o vedere – la un Crăciun oarecare vom conștientiza că ceea ce am tocmit cândva nu a fost înzadar … să ajutăm împreună la crearea unei altfel de societăți – una mai luminoasă, mai bine reliefată pe culmile astei lumi!

Să rostim împreună – “Vreau să știu mai mult, vreau să aflu mai multe … VREAU SĂ ÎI CAUT PE TOȚI CEI CARE MĂ AȘTEAPTĂ UNDEVA … “

 

Autor text: Tiron Livia

Reclame