ZIUA INTERNATIONALA A ACTELOR DE CARITATE

 

DESPRE CARITATE ȘI ALȚI OAMENI …

Un viitor al păcii, un viitor pe care copiii noștril l-ar marca măreț, mândru, inimos … o formă a redevenirii umane prin autodeterminare și dedicare – ÎMPREUNĂ, le putem schimba viața sutelor de bătrâni, miilor de copii – miliardelor de oameni. Auzim frecvent: – “De ce trebuie să fac eu asta, sunt atâția oameni înstăriți, ce își pot manifesta actele de caritatpost-fbe?” … Dar, nu – nu este atitudinea pe care ar trebui să o adoptăm în fața nevoilor celor silițI de boală ori neajunsuri, zbuciumați și mereu frământați de traiul zilei de mâine.

În fiecare zi, nu doar astăzi – dar, acum mai acut ca niciodată – să ne trezim conștiința și astfel să fim mânați de acel ceva care prin simple gesturi să ne conducă spre o societate mai puțin egoistă, mai puțin nedreaptă – și mai mult UMANISTĂ … Să învățăm să fim oameni!

Fii tu schimbarea pe care o vrei în lume – lumea fiind un subiect mult prea vast, inegal și poate ireal – în viziunea celor care consimt că a trăi singuri, izolați de tot și toate ca într-un cerc închis, relevă acea zonă solitară și dominate de rele socoteli.

Soarele răsare pentru toți la fel, și totuși nu toți îl vedem la fel, aprins sau tenebros – rece, într-o colibă izolată, sau arzător undeva pe o plajă în Haway …

Să ne îndreptăm fața spre EI, sunt mulți … și ne așteaptă!

Din ziua în care nimic nu va mai fi la fel – iar noi toți vom deveni UNA, din ziua aceea – nobili și mărinimoși – vom schimba mentalități și totodată – schimbându-ne – vom schimba lumea cu tot cu decorul ei infect.

Să oferim o parte din noi, în primă instanțâ ca mai apoi să ne uniformizăm cu tot binele și frumosul, fericirea și iubirea …

O, dar cerul este senin, iar soarele strălucește – astăzi!

Mulțumesc că ești aici, prieten drag!

Autor text – Tiron Livia